WE MEDIA zet opleidingen voor journalisten ook in 2020 voort

Nu de subsidies voor de voortgezette opleidingen van journalisten zijn afgeschaft wil WE MEDIA samen met Medianetwerkplus het systeem van open opleidingen zelf voortzetten. Minister Dalle belooft nieuwe steun te zoeken.

 

Al meer dan 20j organiseren uitgevers en federaties opleidingen om kwaliteit van de journalistiek op peil te houden en de journalisten ook de nieuwste technologische ontwikkelingen bij te brengen. Dat gebeurt binnen de grote bedrijven met eigen opleidingen maar ook WE MEDIA en Medianetwerkplus organiseren zelf opleidingen voor de journalisten die werken voor kleinere uitgevers die geen eigen opleiding kunnen organiseren of voor freelancers. Voor die open opleidingen is er een samenwerking met de ArteveldeHogeschool en de Thomas More Hogeschool.

De federaties willen die opleiding nu voor een deel zelf financieren met de lidgelden van de leden-uitgevers die daarmee akkoord gaan. Het andere deel zal moeten komen van het inschrijvingsgeld voor de cursus. Er wordt ook onderzocht om deze opleidingen in aanmerking te laten komen voor de KMO-portefeuille. Tot slot zal dus met het kabinet voort worden gezocht naar nieuwe middelen. De inschrijvingskosten willen we voor de deelnemers zo laag mogelijk houden.

Tot nu was die beperkt tot de kost van de catering. Ook de grote uitgevers zullen intern hun eigen opleidingsprogramma’s voort organiseren. WE MEDIA en Medianetwerkplus ontvingen zo’n € 300.000 voor steun aan de interne en open opleidingen.

 

Zin om meer te lezen?