WE MEDIA Academy en Persacademie

Al 8 weken geen hoger onderwijs op de campussen, dat betekent ook geen voortgezette opleidingen voor journalisten in Mechelen en Gent. De lesgevers onderzoeken cursus op afstand. Hetzelfde geldt voor de opleidingen in het zuiden van het land in samenwerking met IHECS Academy, vanaf september. Intussen is het ook duidelijk dat de subsidies voor de persacademie en mediacademie in Vlaanderen er zeker niet komen in 2020.

 

WE MEDIA Persacademie

De 7 vormingen van het voorjaar in de Thomas More Hogeschool en Arteveldehogeschool zijn zo goed als volgeboekt. 1 is afgewerkt, 6 anderen zijn uitgesteld door de coronamaatregelen. Het is voor alle opleidingen even evident om ze op afstand te organiseren omdat het ook kan gaan over praktische vaardigheden. We proberen in overleg met de lesgevers snel duidelijk te brengen wanneer en hoe deze cursussen voort kunnen.

Ook onderzoeken we in Vlaanderen in overleg met de hogescholen naar een nieuw model om de opleidingen te kunnen voortzetten er geen subsidies zijn voor 2020.

 

WE MEDIA Academy

In het zuiden van het land zijn de opleidingen in samenwerking met IHECS van september tot december. De impact van COVID-19 zal allicht minder zijn al weten we niet wanneer de schoolactiviteiten helemaal zullen heropstarten. Daarom bereidt ook IHECS zich voor. De opleidingen kunnen eventueel plaatsvinden in grotere zalen waar de social distancing kan worden gerespecteerd of de opleidingen zullen op afstand zijn via videoconferentie. Indien nodig zal ook het aantal deelnemers worden beperkt.

De inhoud van het programma is in volle ontwikkeling. We houden u op de hoogte.

 

Zin om meer te lezen?