Europese beheersvennootschap uitgevers

 

Fransen en Duitsers richten een Europese beheersvennootschap op om de rechten van de uitgevers gezamenlijk te innen. Het initiatief voor zo’n vennootschap is genomen bij de aanvaarding van het Europees naburig recht voor uitgevers.

copyright

VG Media en l’Alliance de la presse d’information générale hebben onlangs de oprichting van een collectieve beheersvennootschap aangekondigd. Het is de bedoeling om gezamenlijk onderhandelingen te voeren alsook de inning en, verdeling van de rechten te verzekeren.

Deze beheersvennootschap staat open voor alle Europese uitgevers en is bedoeld als uniek loket voor het gebruik van de digitale publicaties. Bedoeling is om een sterk front te vormen tegen de tech-giganten die vandaag de content van de uitgevers gebruiken en hergebruiken zonder hen daarvoor te vergoeden.

De vennootschap zou operationeel moeten zijn vanaf begin oktober. WE MEDIA volgt de situatie op de voet en zal hierover voort informeren ook als beheerder van onze beheersvennootschappen Repropress en Repro PP.