Scriptie vzw: welkom bij WE MEDIA B2B

Nieuw lid voor WE MEDIA B2B:  Scriptie vzw, organisator van de Vlaamse Scriptieprijs en uitgever van de Vlaamse ScriptieKrant.

 

Wie op zoek is naar journalisten en hun content met een grote specifieke vakkennis kan daarvoor rechtstreeks terecht bij de vzw Scriptie. Scriptie is pas lid geworden van WE MEDIA en we stellen hen graag aan u voor.

Wetenschap, techniek en innovatie in Vlaanderen naar een breed publiek vertalen en promoten. Dat is de missie van Scriptie vzw. De organisatie focust daarbij op het onderzoek van jonge wetenschappers uit alle disciplines.

“We willen hun sterke en nieuwswaardige onderzoek via de mainstreammedia én de gespecialiseerde pers onder de aandacht brengen. Via WE MEDIA willen we vooral in dat laatste segment nieuwe contacten opbouwen”, aldus coördinator Arnaud Zonderman.

Een blik op de initiatieven van Scriptie vzw:

Via de Vlaamse Scriptieprijs zamelt Scriptie vzw jaarlijks zo’n 600 sterke bachelor- en masterproeven in. Scriptie vzw brengt redacteurs en onderzoekers met elkaar in contact. De ingezonden scripties zijn bovendien integraal te raadplegen in de Vlaamse ScriptieBank, die ruim 5.500 werken telt.

In de driemaandelijkse Vlaamse ScriptieKrant (35.000 exemplaren) zet Scriptie vzw een deel van deze werken zelf in de kijker. Deze gratis uitgave wordt ook verdeeld via kiosken in openbare bibliotheken en cultuurhuizen.

Met de Vlaamse PhD Cup, een pitchwedstrijd i.s.m. Eos Wetenschap, De Morgen en Radio 1, en het videoplatform Wetenschap Uitgedokterd zet Scriptie vzw tot slot zijn schouders onder het promoten van Vlaams doctoraatsonderzoek.

WE MEDIA-leden die graag op de hoogte worden gehouden van relevant bachelor-, master- en doctoraatsonderzoek kunnen contact opnemen met arnaud.zonderman@scriptieprijs.be en/of zich inschrijven op de nieuwsbrieven van Scriptie vzw (e-zine Vlaamse Scriptieprijs / e-zine Vlaamse PhD Cup).

 

Lees meer over WE MEDIA-leden:

Nieuwe vakbladenoogst lente 2019: GardenPro en AK-Hospitals

‘Brussel Metropool’ magazine (Beci) vernieuwd. Een geslaagd project met dank aan de gasthoofdredacteurs